ویدیو پروژکتور

تاریخچه فناوری ویدیو پروژکتور

تاریخچه ویدئو پروژکتور

 به ۲۰ جولای ۱۸۹۷ برمی گردیم. اواخر قرن 19، زمانی که  معلم ها برای ادغام تکنولوژی در کلاس های درسی به اصطلاح انتقال تصاویر بر روی صفحه از ویدئو پروژکتور استفاده می کردند. تشابه بین ویدیو پروژکتور های امروزی و ما قبل تاریخ همان هدف اولیه و ریشه ای آن زمان ها می باشد . در ادامه سیر تکاملی آنها را مشاهده خواهید کرد

پروژکتور ها به طور باورنکردنی از لحاظ وزنی و ظاهری و ابعاد تکامل یافته اند..

 

داستان ثبت اختراع

مردی به نام «فرانسیس جنکینز» آنچه را که بعدها ویدیو پروژکتور نام گرفت، اختراع کرد. اما حامی مالی وی این دستگاه را دزدید و آن رابه شرکت بزرگی که صاحب سالن‌های تئاتر و سینما بود به  فروش رساند

شرکت آن را «ادیسون ویتاسکوپ» نام داد. فقط به این دلیل که در آن زمان اسم ادیسون شناخته شده بود و می‌توانست به میزان موفقیت این دستگاه کمک شایانی بکند. آنچه که بعدها از قبل اختراع این دستگاه به توماس ادیسون نسبت داده می‌شد در واقع در تاریخچه ویدئو پروژکتور نوعی دزدی اختراع محسوب می شد.

فانوس جادویی، اواخر قرن 19

فانوس جادویی یا همان ویدیو پروژکتور ، عکس های چاپ شده ای را که بر روی اسلاید های شیشه ای قرار داشتند، بر روی دیوار نمایش میداد. منبع نور این دستگاه ها توسط چراغ های روغنی و شمع ها تامین می شدند. جادوگران، عکاسان و سخنوران اولین پذیرفتگان این دستگاه بودند و به مرور زمان به وسیله ای عمومی و سرگرم کننده برای مردم تبدیل شد.

دهه 1925 : پروژکتور فیلم و نوار

پروژکتور ها معمولا برای نشان دادن فیلم های آموزشی در کلاس های درس و دانشگاهی استفاده می شدند. معلمان و استادان با استفاده از این دستگاه، می توانستند فیلم را نگه داشته یا به اصطلاح پاز کرده و توضیحات بیشتری درمورد موضوع مورد بحث بدهند. این دستگاه مثل یک بیماری شیوع چیدا کرد و همه گیر بوده و رواج بسیار زیادی داشت تا اینکه در دهه 1980، دستگاه پخش کننده ویدئو جای آنها را تصاحب کرد. توماس ادیسون ،اولین مبتکر استفاده از تصاویر متحرک جهت امور آموزشی و درسی است.

اوایل دهه 1960: پروژکتورهای بالای سردر ، (Overhead)

اما در اینجا شخص دیگری هم در تاریخچه ویدئو پروژکتور وجود دارد که نام آن راجر آپلدورن است ،او مخترع دستگاهی بود که قادر بود تصویری از قبل نوشته را به صورت فیلم پخش کند. آپلدورن برای معرفی دستگاه خود، اولین بار به سراغ آموزگاران رفت. تلاش های بی وقفه او جواب داد و شرکت بزرگ3M به بزرگترین قطب و اصلی ترین تولیدکننده این نوع از پروژکتورها تبدیل شد.

پس از مدتی، این پروژکتورها به حاشیه رانده شده و توسط دوربین های مخصوص عکس برداری و تصویر برداری از مدارک، جایگزین شدند. این دوربین ها، همان امکانات پروژکتور های Overhead را داشتند که ویژگی های دیگر مانند تصاویر با کیفیت بسیار بالا و معرکه و قابلیت زوم بالا را نیز دارا بودند.

دهه 1980: ویدئو پروژکتورها

ویدیو پروژکتور ها، سیگنال هایی را از یک منبع ویدئویی همانند کامپیوتر یا تلویزیون دریافت می کنند و تصاویر را بر روی صفحه ویدیو پروژکتور می تابانند. ویدیو پروژکتور های ابتدایی از نوعی لامپ تصویر مخصوص منصوب به (CRT) Cathode Ray Tube برای پخش عکس های سیاه و سفید استفاده می کردند. لامپ های CRT راه ورود را برای پدید آمدن ویدیوپروژکتور هایی با روشنایی بالاتر و بیشتر همانند crystal display panels (LCD) and digital light processing (DLP) ، باز کردند.

سال 2010: ویدئو پروژکتور های 3 بعدی (3D)

 

وقتی تولید کنندگان این صنعت، میکرو چیپ های DLP را در ویدئو پروژکتورهای تولیدی شان قرار دادند، تولید ویدیو پروژکتور های 3D نیز با قیمت به صرفه و عالی روانه بازار شد. در سال 2011 در مدارس کلرادو، ویدیو پروژکتور های سه بعدی برای تاثیر بیشتر آموزش، پایه ریزی و نصب شدند.

ویدیو پروژکتور های سه بعدی توانایی ایجاد دو تصویر تقریبا یکسان را دارا هستند. سپس بیننده توسط استفاده از عینک های مخصوص دارای شیشه های active و passive تصاویر را دریافت می کند.

در بررسی تاریخچه ویدئو پروژکتور، مطالعه استفاده از این محصول می تواند مفید باشد. ویدئو پروژکتور یا دیتا پروژکتور دستگاهی‌ است که در گذشته تنها به‌ منظور پخش تصاویر ویدیوئی به کارگرفته می‌شد. این دستگاه امروزه با نام‌های گوناگونی نظیر دیتا پروژکتور، پروجکشن، مالتی مدیا پروژکتور و گاهی پروژکتور شناخته می‌شود که تمامی آن‌ها اشاره به یک دستگاه دارند.

اگرچه با مطالعه ی تاریخچه ویدئو پروژکتور متوجه می شویم که این دستگاه در گذشته دستگاه نسبتاً لوکس و باکلاسی به حساب می‌آمد که استفاده از ان منحصر به مراکز خاص یا اشخاص خاصی بود. اما امروزه وجود آن در بسیاری از مراکز آموزشی و … قابل رویت است؛ برای مثال امروزه کاربرد این دستگاه در طرح هوشمندسازی مدارس (کلاس هوشمند)،  در امور کاربران شخصی و بازاریاب‌ها (مینی پروژکتور) و دفاتر کار و حتی منازل به وفور قابل مشاهده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *